haarcrème voor mannen

Haarcrème is ideaal voor mannen die last hebben van droog of pluizig haar en die toch hun haar wat meer gladheid en definitie willen geven. Het voordeel van haarcrème is dat het verzorgend is en tegelijkertijd helpt om jouw haar in model te brengen.

Haarcrème is zwaarder dan een mousse, maar lichter dan haargel om je haar mee te stylen. Daarbij helpt het ook je haar minder pluizig te maken, bijna als een conditioner, alleen deze was je dus niet uit.

Haarcrème voor styling

Voor het stylen zijn er een paar zaken waarop je moet letten, namelijk de hold van de haarcrème en de glans. De hold gaat bijvoorbeeld over hoe goed jouw haar in model blijft zitten. In veel gevallen wordt jouw haar niet hard wanneer je een haarcrème gebruikt, dus je haar blijft flexibel. Stylingproducten met een hoge hold houden je haar helemaal in model, maar stylingproducten met een medium of lage hold laten je haar meer bewegen.

Een haarcrème heeft over het algemeen een wat lagere tot medium hold, maar er zijn uitzonderingen.

De glans dat een styling product heeft is ook van belang. Op camera kan glanzend haar je haar bijvoorbeeld grijs laten lijken of het lijkt alsof je haar vettig is. Als je dat liever wilt voorkomen kan een haarcrème met een mattere finish je het beste verder helpen.

Een haarcrème is eigenlijk nooit bedoeld om jouw haar strak in model te houden. Het is bedoeld voor extra definitie en een natuurlijke glans. Het past daarom goed bij iets nonchalantere en lossere looks. Ook als je zeer golvend of krullend haar hebt, dan kan een hair cream helpen om jouw haar wat extra definitie te geven en je haar te hydrateren.

Haarcrème voor verzorging

De ingrediënten waarvan de haarcrème gemaakt is, zijn ook belangrijk. Als je bijvoorbeeld droog haar hebt, is het belangrijk dat er natuurlijke oliën in de haarcrème zitten. Synthetische olie of siliconen voorkomen meestal dat vocht je haar in kan komen en dat helpt je haar dus niet verder.

Sulfaten zijn ook stoffen die je huid en haar kunnen uitdrogen, vooral omdat je deze niet afwast, zoals bij sulfaten in shampoo (waar ze geen probleem hoeven te vormen). Parabenen worden vooral gebruikt om je product langer houdbaar te maken en die geven de minste problemen met allergieën, dus dat is niet zo’n probleem. Maar sulfaten kunnen dus wel een uitdrogende werking hebben als ze langer op je haar of hoofdhuid zitten en dat is niet handig om de hele dag op je hoofd te hebben.

Probeer daarom haarcrème met sulfaten te vermijden. In de shop kan je gemakkelijk selecteren op producten zonder sulfaten (en parabenen). In de meeste gevallen zal je sowies iet zo snel sulfaten vinden in een hair cream, omdat sulfaten vaker in reinigende producten zitten.

De ervaring van je haar

Sommige haarcrèmes geven ook een geur af. Afhankelijk van je eigen voorkeur kan je dit prettig vinden of niet, maar het is wel het handigst als de geur afkomstig is van de oliën die in de haarcrème gebruikt worden en niet van toegevoegde parfums of fragrances.

Meestal zijn deze natuurlijke geuren wat subtieler dan toegevoegd parfum. Je partner heeft eventueel ook meningen over de geur van je cream, want die wordt er, na jij zelf, het meest aan blootgesteld. In de meeste gevallen staat de geur wel vermeld bij producten in de Moquer shop. Kijk daarvoor in het tabje specificaties op een productpagina.

Hoe gebruik je een haarcrème?

Het maakt niet uit wat voor soort haar je hebt, haarcrème past bij steil, golvend en krullend haar. Over het algemeen breng je haarcrème aan in lichtelijk vochtig haar. Bij de productomschrijvingen in de Moquer shop staat per product ook aangegeven hoe je deze het beste kunt gebruiken, dus lees de productomschrijvingen goed door en kijk eventueel YouTube filmpjes.

Je hebt niet veel haarcrème nodig. Een hoeveelheid als je vingertop op je hand is vaak ruim voldoende. Daarna maak je het warm door je handen op elkaar te wrijven en vervolgens kan je het met je handen en vingers in je haar aanbrengen. Het is belangrijk om de hair cream goed te verdelen door je haar. Daarna kan je het in model brengen met je handen of een kam of haarborstel gebruiken.

In veel gevallen is het ook mogelijk om een haarcrème te gebruiken als pre-styler. Je brengt dan een beetje aan in lichtelijk vochtig haar en dan föhn je je haar in model. Dat geeft wat meer volume, maakt je haar zachter en vermindert pluizigheid.

Goede haarcrème mannen

Er zijn ontzettend veel aanbieders van haarcrème voor mannen, maar welke zijn nu goed? Hieronder heb ik een paar categorieën van haarcrèmes gezet afhankelijk van hun hold en glans.

Hair creams voor krullen

Wanneer je veel krullen hebt, dan heb je vaak geen producten nodig met een enorme hold, maar juist producten met een lichte tot medium hold en wat glans. Het draait meer om hydratatie en verzorging, dan een sterke hold. Een cream kan daar zeer goed voor gebruikt worden, zodat je minder snel last hebt van pluizig haar.

Matte haarcrèmes

Ben jij groot fan van de eigenschappen van een haarcrème, zoals de extra definitie, hydratatie en structuur, maar heb je liever niet teveel glans in je haar? Dan zijn er ook veel creams die een matte finish geven. Een matte finish ziet er vaak het natuurlijkste uit en in veel gevallen zullen mensen niet eens zien dat je een haarcrème hebt aangebracht. Op die manier kan je hele natuurlijke looks bereiken.

Sterke haarcrèmes voor dikker haar

Zoals eerder gezegd hebben de meeste creams een lichte tot medium hold. Maar er zijn ook zeker wel haarcrèmes met een wat hogere hold die jouw haar beter in model laten zitten. Deze groep kan interessant zijn als je wat dikker of stugger haar hebt. Dan krijg je nog steeds de hydraterende en voendende eigenschappen van een cream, maar ook een wat hogere hold om jouw haar in model te laten.

Haarwax, haarklei en hair paste geven ook vaak een hoge hold, maar die zijn meestal een stuk droger en daardoor lastiger aan te brengen in dik of stug haar. Vandaar dat een hair cream met en hoge hold beter past bij dit haartype. Voor alle verschillen tussen haarproducten, bekijk deze blog post!

Conclusie

Een haarcrème is een zeer veelzijdige categorie haarstyling producten. In principe kan een hair cream gebruikt worden voor elk haartype. Golvende en krullende haartypes profiteren vooral van de hydraterende en voedende eigenschappen, maar ook dik en stug haar hebben baat bij een goede cream.

Een cream is ideaal om zowel jouw haar in model te houden als het tegelijkertijd goed te verzorgen met gezonde ingrediënten. Op die manier heb je minder snel last van pluizig en droog haar en blijft je haar goed in model zitten.

Het mooie is dat haarcrèmes beschikbaar zijn in zowel een lichte, medium als hoge hold als mede een matte, medium en glanzende finish. Op die manier zijn er vele combinaties mogelijk om jouw ideale kapsel te kunnen bereiken.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarstyling, haarverzorging en grooming!